Hengelhoef .:: Den 5 ::.

Hengelen in hengelhoef

Hengelen in de vijvers van Park Hengelhoef altijd beet!!

Het ongeveer 12 ha grote vijvercomplex van Hengelhoef is gekend door vissers uit binnen- en buitenland. Er worden karpers soms tussen 15 en 18 kilogram, aan de haak geslagen. Verder tref je er talrijke witvissoorten en roofvissen aan, zoals baars en snoek. Vissen in Hengelhoef kan van 1 maart tot 30 november van zonsopgang tot zonsondergang. Je dient wel in het bezit te zijn van een vergunning en je moet het reglement respecteren. Een visabonnement kost 80 euro per jaar voor maximum drie lijnen en is te verkrijgen via het Bezoekerscentrum Limburgs Landschap vzw in Hengelhoef of via de vistoezichter aan de vijver.

Het betreft een 3-tal vijvers van verschillende grootte, naast elkaar, gescheiden door een dijk. Je kan dus in 2 vijvers gelijktijdig uw kans wagen. Ze zijn makkelijk bereikbaar. Den 5 ligt niet ver van de visvijvers.

De visserij is er niet zo eenvoudig en enige bekendheid met de bodem is aangeraden: dus zeker op voorhand spotten en even praten met de lokale vissers: op bepaalde plaatsen bevinden zich boomstronken onder water met alle risico's vandien.

Diepte: ongeveer 2 tot 2.5 meter.
Bestand: onbekend, maar er werd de laatste jaren niets meer bijgezet. Wel meerdere exemplaren boven de 20 kg.
Aas: boillies, voornamelijk popups.
Smaken: vis en fruit.
Vergunning: 60 € per jaar voor 3 lijnen. Voederboten en fishfinders zijn verboden evenals nachtvisserij.
Seizoen: maart-november.

Volgens de lokale vissers hangt het succes op iedere vijver af van het weer...en de windrichting. Je kan je dus maar best op voorhand inlichten. De achterste is de meest klare: hij bevat uiterst zuiver water. Goed materiaal is dus aangewezen en de eenden zijn daardoor te duchten concurrenten voor de boillies...

Meer info:

Limburgs Landschap vzw
Bezoekerscentrum Hengelhoef
Hengelhoefdreef 6
3530 Houthalen-Helchteren

Details

De Visvijvers

 • 1
  Vijver vooraan
 • 2
  Vijver vooraan
 • 3
  Middenste/Achterste vijver
 • 4
  Rechtse vijver